Tillbehör

För den som äger en snöskoter kommer det alltid att krävas diverse olika reservdelar och tillbehör. Det är därför väldigt viktigt att man hittar rätt ställe att handla på och även att man kan få den information man behöver innan ett köp. Information är troligtvis den viktigaste delen av köpet så därför finns det lite information här att hämta för vissa tillbehör.

Transportkapell

Ett transportkapell är näst intill ett krav för den som är rädd om sin skoter. Det man bör leta efter är ett kapell som är gjort av ett material som är vatten- och oljeavstötande samtidigt som det även har en hög flamhärdighet. Det är inget krav men en stor fördel om man kan hitta något med dragkedja som underlättar tankning, så slipper man avtäcka den.

Rullbockar

Rullbockar är oerhört smidigt att ha när skotern exempelvis står i garaget och ska flyttas på. Då slipper man risken att skidorna blir repade. Det gör dessutom hela proceduren med att flytta på skotern enklare eftersom den enkelt rullar fram på hjulen. Har man även en komplett sats med 3 stycken rullbockar så blir allt ännu enklare.

Lyft

Att ha en lyft kan vara näst intill ovärderligt ibland. Det är ett smidigt sätt att förvara skotern under sommaren för att undvika att den bara står på golvet och blir till exempel repad på skidorna. Lyft helt enkelt upp skotern i luften med en lyft så slipper man det bekymret.

Det kan även komma väl till pass om man behöver byta ut någon del. Det gör hela proceduren mycket lättare att ha fordonet upphöjt en aning.

När man införskaffar en lyft är det väldigt viktigt att man kollar så att den klarar av den vikt man har på sin skoter. Annars finns risken att man antingen inte kan lyfta den eller att den “viker” sig när skotern väl är på plats.